Symfony

Symfony Frameworkзащо да го използваме

Symfony е чудесен framework. В днешно време има много видове PHP библиотеки, включително Zend, CodeIgniter, Cake PHP и други. Създадена като индивидуален проект за клиента, библиотеката с функции и класове за уеб приложение Symfony Framework е известна и хиляди компании разчитат на нея. Както потребителите, така и на разработчиците , които избират Symfony, успяват да печелят от избора си.

Предимства за бизнеса:

Symfony Framework е най-добрият избор за бизнес. Като съвместима с повечето платформи, бизнес библиотеки , инфраструктура и методи, тя предоставя проекти, които ще можете дълго да поддържате. Компании отбелязват, че откакто са започнали да използват Symfony, качеството на техните приложения е нараснало и произведените приложения станали по-приспособими към променящата се бизнес среда, взимайки в предвид кода, който може да бъде повторно употребяван и тестван.

Използването на Symfony може да донесе изключително много ползи за всеки бизнес за разработка на софтуер и всичко това безплатно понеже тя е с отворен код.

Предимства за разработчиците:

Придържайки се към MVC модел и като строго обектно ориентиран език, Symfony Framework позволява създаването на по-проверим код, който може да се използва повторно в бъдеще и съответно спестява време  на разработчиците. Конфигурацията е лесна, тъй като програмистът трябва да конфигурира само конкретни неща към приложението.

Библиотеката включва широк набор от командни инструменти, които са от полза по време на управлението на проекта и процеса на развитие.

Ако се опитвате да добавите някои нова функция към библиотеката, просто трябва да създадете плъг-ин. По-късно ще можете да го използвате в друг проект, това неимоверно ще ви спести време.

Symfony има обширна кеш система. В допълнение, тя е лесна за конфигуриране, независимо дали сте PHP начинаещ или професионалист. Това, което е важно за вас е да се определи размера на вашия проект. При разработване на прост сайт, съдържащ до 10 страници, по-добре е да се използва само PHP. Прилагане на библиотека за уеб приложение няма да постигне много, и с помощта на MVC или обектно ориентиран модел най-вероятно ще забави процеса на разработване. За по-сложни уеб приложения, не е достатъчно да използвате само PHP. В този случай използването на Symfony е правилното решение.

6 причини да използваме Symfony

1. Репутация

Бързо приета от професионалисти, Symfony днес е една стабилна среда, която е едновременно добре позната и призната в международен план. Броят на нейните референции свидетелства за това, тъй като те са се увеличили значително след старта й. Symfony също има активна общност – разработчици, интегратори, потребителите и други участници, които участват в обогатяването на този инструмент.

2. Неизменност

Symfony е продукт на работата от компанията SensioLabs. Създадена преди повече от 12 години, SensioLabs е уеб агенция, която има много референции. Symfony Framework е днес все още основен инструмент, използван от нейните собствени екипи за разработване на проекти на клиентите.  Постоянството е също нещо, което се свързва с дългосрочна подкрепа. Днес тази подкрепа е предоставена от SensioLabs.

3. Референции

Интранет, основни публични сайтове, социални мрежи, сайтове на общността, управление на работния поток и приложения, и т.н., примери не липсват: стотици сайтове и приложения от всякакъв мащаб и видове се доверяват на Symfony.

Това е конкретно случая с Yahoo!, Dailymotion, Opensky.com, Exercise.com и дори приложения като PHPBB и Drupal.

4. Иновация

Symfony е всичко, което може да се очаква от една библиотека: скорост, гъвкавост, компоненти за многократна употреба, и т.н. Тогава имаме структура, което е разработена с използването на най-добрите практики.

Но това не е всичко. Тъй като SensioLabs е разработила навик на разклащане на установения ред и винаги се стреми към съвършенство, Symfony (и цялата й общност) е развила чувство на любопитство, което отива далеч отвъд PHP. Тя не се колебае да прави нововъведения от търсенето на идеи другаде и след това да ги адаптира към света на PHP.

5. Ресурси

При използването на Symfony, вие може да сте сигурни, че никога “не сте сами с вашия екран. ” Дали с въпрос от обществената подкрепа (мейлинг списъци, IRC, и т.н.) или подкрепа от компанията (консултации, обучение и т.н.), вие винаги ще намерите отговорите на вашите въпроси.

Изхождайки от принципа, че “една недокументирана линия е линия, която не съществува”, вие също така ще намерите много творби, посветени на Symfony, които ще ви помогнат по време на разработването на вашите сайтове и приложения.

6. Оперативна съвместимост

Symfony зачита съществуващите стандарти на PHP: PHPUnit, именуване на конвенции за класове и т.н. Освен това, тя също така ви позволява да използвате някои парчета от своя софтуер за изграждане на блокове, без задължително използване на библиотеката в нейната цялост.

Тя е толкова оперативно съвместима, че в ядрото си използва външен софтуер за изграждане на блокове (ORM, Swiftmailer и т.н.)

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *