Как да оптимизирате вашата Facebook фен страница? – Част 1

Facebook fan page

Почти всеки от нас има направена поне една фен страница във Facebook. Не всеки обаче може да каже, че страницата му е успешна. Под успешна в случая имаме предвид да има много харесвания, коментари, споделяния, трафик към сайта ви и най-важното – общуване с посетителите и феновете на страницата ви.

Тук ще споделим с вас няколко съвета как да оптимизирате и поддържате вашата фен страница, така че тя да се радва на повече внимание от Facebook потребителите.

1. Добавете привлекателно профилно изображение и корица

Искате хората да запомнят страницата ви? Когато те се опитват да я намерят или попаднат на публикация в newsfeed (потока от новини), ще видят вашето профилно изображение и веднага ще го свържат с вашата страница. Ако не сте добавили такова или то не изглежда тематично на страницата ви, хората ще обърнат по-малко внимание на нея.

След като са попаднали на фен страницата ви, ще видят и вашата корица (cover photo). Размерът на изображението е голям – използвайте го пълноценно, вложете вашите идеи и творчество, с което да спечелите верни фенове на страницата си! Според правилата на Facebook корицата ви не трябва да съдържа повече от 20% текст (може да проверите дали спазвате това правило от тук), призиви за харесване на страницата и подобни действия.

2. Подходящо име на страницата

Помислете дали сте избрали име, което да подхожда за страницата ви. Именно чрез него хората ще ви запомнят и намират при търсене във Facebook. Ако вашата фен страница има над 200 фена, няма да можете по-късно да смените името й, така че мислете на време!

социални мрежи

3. Попълнете секцията "Основна информация"

Попълнете всичко в секцията за основна информация (basic information) в настройките на страницата ви, което може да е полезно за посетителите на страницата – Относно (About), категория, описание, уеб сайт.

В "основна информация" има опция да смените потребителското име на страницата си. Това означава, че може да съкратите адреса на страницата си до по-кратък – например https://www.facebook.com/pages/121212121 до https://www.facebook.com/mypagename . Може да променяте url-a на страницата си само веднъж, когато решите (стига името да не е заето), така че мислете мъдро и тогава сменете! Това ще ви помогне когато решите да споделяте страницата си, да я изпращате в по-кратък вид. До вашата Facebook страница може да се достигне от 2 адреса:

https://www.facebook.com/mypagename

и по-краткия https://www.fb.com/mypagename

4. Инструменти за оптимизация на Facebook страници

– С инструмента на LikeAlyzer може да анализирате страницата си и да получите чудесни съвети за оптимизирането й, оценка за нея и полезна статистика.

likealyzer

http://likealyzer.com/

Може да прочетете продължението на тази статия “Как да оптимизирате вашата Facebook фен страница? – Част 2” оттук.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *