Как да оптимизирате вашата Facebook фен страница? – Част 2

Тази страница е продължение на статията “Как да оптимизирате вашата Facebook фен страница? – част 1“.

5. Публикувайте съдържание

– Поддържайте активността на публикуване: Ако вашата Facebook страница спре да публикува съдържание, това ще намали възможността на текущите ви и нови фенове да виждат страницата ви във Facebook. След определен период от време (смята се, че е до месец) ако липсва активност между феновете и дадена фен страница, те няма да виждат повече публикации от тази страница, въпреки че са я харесали.

Привлекателност на съдържанието: Атрактивното съдържание не само предизвиква положителни емоции, но и поражда необходимост от действие – харесване, коментар, споделяне.След промяна в алгоритъма за класиране на Facebook се наблюдава 38% намаляване на органична (неплатена) публикация на страница на бранд, която сте харесали. За да стига съдържанието ви въпреки тези промени до повече хора, направете го привлекателно за тях!

Разнообразие на съдържанието: публикувайте разнообразно съдържание на фен страницата си. Именно то е това, което различава страницата ви от всички останали във Фейсбук! Съдържанието може да е интересно и с нови линкове от сайта ви, снимки, видео, споделяне от други страници и сайтове. Снимките постигат 39% повече интеракции! Може да задавате също въпроси на страницата си – това е чудесен начин да увеличите коментарите в нея и така да увеличите показването на страницата ви в потока от новини на потребителите във Фейсбук.

 фейсбук оптимизация

Съвет:поствайте различни типове съдържание – не само линкове, не само снимки и т.н.

Краткост на съдържанието: когато е уместно и възможно, публикувайте постове с дължина до 80 знака, подобно на Twitter. Тези постове обикновено имат с 23% повече взаимодействия. А и ако искате да разкажете цялата история в статус, то едва ли ще задържите вниманието на феновете, освен ако не е много забавна.

Използвайте емотикони: изразяването на емоции често води до повече коментари, харесвания и т.н. С изключение на някои твърде сериозни браншови страници, това е подходящо средство за повечето фен страници : )

Призив за действие (call to action): много от фейсбук публикациите печелят повече взаимодействия просто като са сложили призив "Моля харесайте", "Споделете, ако…" и т.н.

Кога да публикуваме? – по възможност всеки ден, като не пропускате уикенда. Повечето хора използват по-дълго време Facebook, когато не са на работа, а това често е уикенда. Поради същата причина часовете след работа от 20 до 7 ч обикновено имат с 14% повече взаимодействия със страниците във Facebook.

социални мрежи

– По колко да публикуваме?

Много оптимизатори съветват да не публикуваме повече от 1-2 поста на ден. Това обаче не може да е подходящо например за страница на новинарски сайт. Не "наводнявайте" страницата си със съдържание. Не е истина, че колкото повече споделяте, толкова повече ще достигнете до повече хора. Това не е вярно, има много страници, които бълват съдържание, но нямат много харесвания. И защо – една от причините е, че добавят нов пост преди старите да са харесани. Автоматичното добавяне на съдържание от сайта ви чрез RSS също намалява част от обхвата на хората, които ще видят публикациите ви. Алгоритмът на Facebook дава повече предимство на ръчното добавяне на постове.

Съвет: НЕ споделяйте ново съдържание на страницата си, преди старото да е получило поне 1 взаимодействие (харесване, коментар и т.н) от някой от феновете!

– платени публикации във Фейсбук – те могат да ви помогнат със сигурност да достигнете до повече хора, освен за да видят потребители обичайно съдържание от страницата ви, така и за ваши събития, представяне на нов продукт. Начин, с който може също да увеличите феновете на страницата си.

С платени публикации може също да "събудите" неактивните фенове на вашата страница, които са спрели да виждат публикациите ви тъй като от много време на са имали взаимодействие със страницата ви.

Надяваме се тази статия да ви е харесала и да е била полезна за вас. Може да я споделяте на воля с приятели! Ако имате някакви въпроси, моля оставете коментара си под статията и ние ще ви отговорим и помогнем.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *