Стандартите, с които трябва да се съобразим при писане на тема за мобилни устройства

стандарти за писане на имейл , за мобилни устройства

стандарти за писане на имейл , за мобилни устройства

Както виждаме от всекидневието ни, доста от фирмите, които ни пращат имейли опитващи се да ни покажат може би един наистина чудесен продукт или услуга правят една и съща грешка. А тя е – не оптимизираната тема на имейла спрямо потребителите, които отварят пощата си предимно и главно на мобилни устройства.

 

Данни на американската статистическа служба заемаща се с имейл маркетинга Email Marketing Industry Census отбелязва, че за 2014 г. Едва 47% от фирмите, оптимизират темите си за мобилни устройства, 34 на 100 работят по въпроса, опитвайки се да влязат в нововъведението, а 19% въобще не се интересуват от имейл оптимизацията за мобилни устройства. При имейл маркетинга спрямо мобилни устройства, се важат всички онези правила за маркетинга, за които четохте до сега, но тук ще наблегнем на основните фактори правещи имейл кампанията по-достъпна и ефективна, а именно спрямо мобилния потребител/читател.

 

Няколко съвета при имейл кампании за мобилни устройства

1. При голяма част от уеб базираните пощи (като например Google или Applemail), се забелязва, че името на подателя е на предно, приоритетно място. Идеята тук е, да не се слага като подател името на пощата му (пример bai.stavri@gmail.com), а ще е много по-приятно и открояващо се ако писмото излиза директно с името на подателя (Ставри Иванов). Тук идеята е потребителя да вижда име, което му звучи познато, така елементът на разчупване на бариерата подател – получател се чупи малко по-лесно.

 

2. Придържайте се към опростеност и сбитост на темите. Доста трудно е за човек да изпрати пълноценно описание на това, което иска да представи посредством няколко думи, а и се изисква по-дълбоко замисляне, кои са думите, с които можете да представите лесно, но и ефективно бизнеса си.

Няколко примера за представяне на съдържание в мобилни устройства

 

  • Топ 5 на новите ни продукти
  • Страхотно намаление по празниците
  • До 70% минус от цената при нас
  • Най-яките неща за момента при нас
  • Идва празник, при нас са намаленията

 

Използвайте всяка тема за да уловите потребителите, които искате да дойдат при вас. Бъдете кратки, ясни и целенасочени. Стреляйте с един куршум, но в десетката, вместо с 10 извън мишената.

 

имейли за мобилни устройства

имейли за мобилни устройства

3. Придържайте се към кратките теми. Това не е подточка на горепосоченото, а едно различно виждане на кратката тема. Ако желаете, едно психологическо наблюдение на ефекта от кратката тема. Outlook имат ограничение на символите за тема на имейла 42бр. Google дават дори малко по-голяма свобода с 72 символа за тема. Нека това не ви главозамайва. От статистики свързани с имейл маркетинга, се вижда, че най-отваряните теми са между 5- 15 символа. Съгласни сме, че това е една или максимум 2-3 по-малки думи. Но колкото по-семпло и по-мъничко изглежда едно заглавийце, толкова по-голям е шансът да бъде прочетено от получателя. Питате защо – отговорът е моментален – идеята за отежненост. Ако ви пратят едно писмо и на него има изречение от около 70 символа като например: Тук при нас вие ще откриете всичко, което желаете и търсите, на изгодни цени. Дълго, отежнява окото, когато бива видяно на мъничък екран, и подсъзнателно води към идеята, че щом заглавието е толкова дълго и на този мъничък екран ме затормози, колко ли по-дълго и тежко ще е четивото вътре в писмото. Оттук потребителя натиска Delete и продължава напред, без да го интересува, кой му е писал или за какво. А какво ако писмото беше написано така: Само тук, всичко на изгодна цена. Не казваме, че това е най-добрия пример, но е доста по-лесен за четене и не натоварващ на пръв поглед. Изберете вашата логически свързана сентенция от думи представяща най-ефективно това, което представяте.

 

имейли и мобилните устройства

имейли и мобилните устройства

4. Според проучвания, масовката от потребителите, използва мобилното си устройство за отсяване на писмата в електронната си поща, за по-нататъчно четене на екрана на настолен компютър. За да бъде вашето писмо в едно от писмата, които ще оцелеят за по-късно, няма да е лошо да използвате малкия трик за приканване на потребители. А именно една от най-ефективните стратегии създаването на чувство за неотложност. С заглавия като: Само в следващите 48 часа или остават 48 часа, разпродажба последен ден или пък промото свършва днес вие ще може да внедрите в главата на потребителя чувството, за неотложността на това поне да погледне какво има във вашия имейл. По този начин, вие ще представите всичко, с което разполагате само с помощта на един мъничък трик. Идеята за краен срок, кара потребителя да търси даден продукт или услуга, за които дори не е мислил преди.


Ако искате да прочетете някои от другите статии, които имаме на същата тема:


Ето и ресурси към подобни статии в други сайтове за имейл кампания:

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *