Симфони Фреймуърк

Изработка на сайтове със Симфони
Симфони е една от най-добрите библиотеки с функции и класове за уеб приложение.

Симфони Фреймуърк предлага: Добре написани и тествани логически процеси, които в някои случаи са значително по-добри от тези предлагани в Зенд Фреймуърк. Зенд Фреймуърк се счита за най-добрия по мнение на доста рейтингови сайтове за фреймуъркове. Симфони може да ви спести много време в писане на код и тестване със своя Админ Генератор. С този генератор можем да генерираме голяма част от кода или по-точно админ частта на един сайт по зададена от клиента спецификация. Тази технология е достъпна и лесно приложима от Симфони програмист.

Сигурността в Симфони Фреймуърк е много висока и е практически доста полезна при използването на средни и големи проекти, които включват сложна функционалност и висок трафик.

CMS (Управление на съдържанието системи) като WordPress, Drupal или Joomla, са може би по-добри за малки сайтове, но и в този случай Симфони предлага решение като ‘Апострофи CMS’, плъгин към Симфони, с цел да се спести време за развиване на стандартна функционалност в малките проекти.

Изработка на сайтове със Симфони - книга
Симфони използва MVC ( модел за структуриране на файловете), който ти позволява да си организираш кода много добре и е разбираем за други програмисти. Например заявките към базата данни се пишат на едно място, логиката и контролерите на друго място и темплейтите на трето. Този тип структура осигурява доста голяма стабилност и гъвкавост и позволява да се инсталира html & css фреймуърк като например Faundation Zerb за по-добро качество, гъвкавост и оптимизация.

Propel и Doctrine ORM

Друга добра и силна черта на Симфони е възможността за използването на два ORM-а ( превръщане на таблиците в обекти) – Propel и Doctrine. И двата са интегрирани в Симфони и е много по-лесно да се работи с тях. Също така в този случай вашето приложение не зависи от типа база данни. ORM е техника за обмен на данни между несъвместими типове системи в обектно ориентираните програмни езици.

Ако искате, можете да използвате MySQL, SQL, PostgreSQL, Oracle или друг тип база данни, това не е от голямо значение за Симфони и е много лесно да се прехвърлите от един тип база данни към друг за минути. Propel и Doctrine също дават доста гъвкавост и сигурност в писането на заявки към базата данни и подобряват процеса. Те са добри инструменти за програмиста.

Симфони CRUD модул

Друга силна черта на Симфони е генерирането на файлове и код, както споменахме малко по-горе(Админ Генератора). Имаме три типа на генериране на файлове. Първият тип, който се използва за посещаваната част от приложението, е генерирането на файлова структура на опростен модул с основен клас. След това програмистите могат да напишат цялата логика и функционалност, която е необходима за този модул. Втория тип генериране е CRUD модулът ( това е основен тип модул, където имаме създаване, редактиране, изтриване, списък и превю по желание). Този тип генерация е доста добра, защото спестява много време на програмиста за писане на основна функционалност. Увеличава скоростта за създаване на приложението и намалява цената. Използва се предимно за посещаемата част от приложението.

Симфони - библиотека за програмиране
Кодът и файловата структура, които се генерират чрез втория тип генерация, са много оптимизирани и много добре структурирани. Ако сравним този CRUD модел генерация с другите типове CMS структури, ще забележим огромни разлики. CMS предлага готова база данни структура и функционалност, докато Симфони генерира Модула, базиран на спецификация, кодът не е готов от самото начало. По този начин, когато клиентите имат по-специфични неща, които CMS не могат да покрият с генерирания модул на Симфони, ние в повечето случаи ги покриваме. Това е много гъвкав и полезен модул. Но красотата и гъвкавостта на Симфони не се изчерпват с това.

Симфони Админ Генератор

В Симфони имаме и трети тип генериране на код и файлова структура, който е специфичен само за админ частта на едно приложение и е посещаван от администраторите – това е Админ Генераторът. Тука нещата са много по-добре развити и оптимизирани. В повечето случаи програмист на Симфони може да генерира целия админ панел за ден или два базирано на изискванията на клиента. В много редки случаи е необходимо повече време, но и в тези случаи приложението трябва да е доста голямо. В генерирания модул имаме файл с име ‘generator.yml’, откъдето можем да конфигурираме целия модул. Много лесно можем да добавим странициране, сортиране, да добавяме или премахваме полета, можем лесно да конфигурираме филтрите и т.н. Кодът на този модул се генерира в кеш папката, за да се зарежда по-бързо и се генерира само когато някой използва модула и след като се затвори модулът, кодът се изтрива и няма физически файл. Тази част на приложението (контрол панелът) е с висока сигурност и е много лека, заема малко пространство. Това е една от силните черти на Симфони, която го прави доста мощен и привлекателен фреймуърк.

Симфони - библиотека за уеб сайтове
Симфони е много мощна библиотека от функции, много полезна за средни и големи проекти. С висока сигурност, гъвкавост и способност за генериране на голямо количество код базирано на спецификация. Това изключително много помага на програмистите и прави проектите по-евтини. Симфони постоянно еволюира. Непрекъснато се създават плъгини (допълнителни приложения към Симфони), постоянно се правят подобрения в самата библиотека. Ние сме силно впечатлени от този фреймуърк и логиката, която е вградена. Горещо препоръчваме Симфони на други фирми и клиенти с големи и средни проекти.

Отдолу във видеото можете да видите какво нашите колеги също казват за Симфони!

5 thoughts on “Симфони Фреймуърк

  1. Great work! That is the type of info that are supposed to be shared across the internet. Shame on the search engines for now not positioning this submit higher! Come on over and talk over with my website . Thank you =)

  2. You really make it seem really easy together with your presentation but I find this matter to be really something which I believe I’d by no means understand. It kind of feels too complex and very large for me. I’m taking a look ahead in your subsequent post, I’ll try to get the dangle of it!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *