По-често или по-рядко да пращаме имейли? Формула на успеха – Част 2

По принцип вие и вашия бизнес се стремите да ангажирате вниманието на потребителите по някакъв начин и да задържите това внимание с цел осъществяване на сделка или покупоко-продажба. Лошото при по-честото изпращане на имейли е, че вместо да ангажира още по-силно вниманието на обществото, вниманието се губи. Ангажираността на средностатистическия потребител се измества точно заради претрупването с информацията, и задушаването на идеята за внедряване на интерес.

 

Формула за успешен имейл маркетинг

Формула за успешен имейл маркетинг

Имаме двете страни на монетата – единия момент, в който повечето информация и по-честото пускане на имейли ни печели точки, и другия момент, в който прекомерната информация и страшно многото имейли се маркарат и се хвърлят в кошчето без да се четат изобщо поради огромното изобилие от информация. Тук въпроса е на къде да се насочим и какво да правим за да усъществим една успешна имейл кампания? Няма еднозначен отговор на това каква стратегия да изберем. Най-доброто, което можете да направите е да експериментирате, започнете вашата имейл реклама с леко четиво, с рядка честота на пращане на бюлетин. Ако в имейла ви всичко е наред и информацията, която представяте се харесва на широката мрежа от хора, то тогава в скоро време ще завалят запитвания за различни неща свързани с продукта ви. Оттам ще разберете дали е добре да усъществите малко по-често изпращане на бюлетин и информация и колкото точно. Всичко зависи от типът бизнес, с който се занимавате и дали има реално желание за повече информация. В началото се ограничете мъничко и само чакайте и наблюдавайте как желанието за информация ще се увеличи постепенно. Ако ли пък не, то тогава не бързайте да заливате потребителите, особено тези, които не са ви клиенти със още ненужна за момента задушаваща информация.

 

Най-общо успеха на дадена имейл кампания не може да се измери със по-честата или по-рядката имейл атака. Най-важното е да държите постоянство в имейл маркетинга. Да изпращате информация на определени интервали от време, и то на точната таргет група от хора, които искате да заинтересовате.

 

По-често или по-рядко да пращаме имейли? Формула на успеха – Част 1

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *