Основни стратегии за автоматични имейли – масирана атака в правилната насока

Ефективна ауто имейли маркетинг кампания

Ефективна ауто имейли маркетинг кампания

Международния ръководител за „Стратегическо управление” за Lyris London господин Филип Стори, предлага на вниманието ни няколко стратегии, с които успешно да можем да направим автоматични имейли кампания в правилния момент и на правилната таргет група. Тази статия засяга широк обхват от бизнес сферата и най-вече туристическия сектор. Почти задължително е ако сте в този сектор да използвате поне една от последващите тактики и стратегии, работещи за вашия бизнес.

Имейл кампании за годишна резервация.

Тази стратегия работи най-вече при хора, които са използвали вашите услуги преди. Това е един вече спечелен клиент, но това не означава, че не може да бъде изпуснат. Тук идеята е следната – ако дадена група от хора е използвала услугите на вашата компания преди, насочете вниманието си към това да им предоставите имейла тогава, когато хората обмислят почивка някъде. Не правете грешката да правите имейли кампания в момента, когато са били на почивка миналата година например, а стартирайте вашата имейл кампания малко преди месеца, в който са направили заявка за резервация. По този начин вие ще напомните за себе си и за страхотните си услуги в правилния момент, точно тогава, когато човек започва да мисли по въпроса с пътуванията и ваканциите. Към по-стари и ценни клиенти помислете за малко по директен и личен подход – лична имейл кореспонденция или дори директно обаждане по телефона. Това ще помогне за запазването на добрите клиенти и заздравяването на връзката фирма-клиент с новите. За да видите резултати и да напаснете стратегията за да работи най-добре за вас, пробвайте я поне 3 месеца.

Имейли маркетинг стратегия

имейли маркетинг стратегия

Автоматични имейли към заинтересованите.

При тази стратегия се стремете да обхванете таргет групата от хора, които са разглеждали най-много страниците на вашия сайт или пък са пуснали запитване по електронната поща. Тези хора се интересуват в голяма степен от вас и вашата услуга и са една доста добра цел за вашия бизнес. Побутнете ги в правилната посока. Посочете им вашата фирма, като една от фирмите, които ще свърши работа на 110% спрямо техните желания. Въздеиствайте върху чудещият се потребител или върху този, които сам изявява желание да използва вашите услуги, като се интересува от нещата, които представяте. При изпращане на поредица от имейли върху контролните групи от интересуващи се, се наблюдава доста голям скок в резервациите и като цяло в туристическия бизнес. Ако искате да имате все повече запитвания и продадени екскурзии, това е един доста добър начин да посочите на потребителя правилната посока – към вас. Често правена грешка тук обаче трябва да посочим е неспазването на златното правило за честотата на изпращания бюлетин. Вижте как потребителите реагират на вашите имейли – не ги засипвайте с много и тежка информация, но пък им дайте и храна за мозъка, по която да мислят вечер преди да заспят, чудейки се, къде да направят своята почивка, а не с коя фирма да бъде.

Автоматични имейли маркетинг кампания

Автоматични имейли маркетинг кампании

Изпращане на имейли върху току-що завърналите се от почивка

По принцип има и такава стратегия, в която вие можете да привлечете отново хората, които вече са използвали вашите услуги. При запитване обаче на доста фирми дали използват тази стратегия повечето от тях дават негативен отговор. Филип Стори е на друго мнение, но той дава 3 основни решения, които могат да се вземат по отношение на този тип клиенти.
Първото решение е да не правите имейли кампания, за вече използвали вашата услуга клиенти – и тук просто можете да се надявате те да се върнат при вас отново, но само с надежда не идват резултати, а с действия!
Втория вариант е вашата фирма, и вашия бранд да задържи лоялни клиенти посредством бонуси при последващи пътувания. По този начин ще се задържи доста голяма част от клиенти, които по принцип могат и да прибегнат към услугите на други фирми в бъдеще, а и честно казано, не е задължително бонусите да са огромни или нещо голямо. Може да използвате и най-малките трикове като бонусна система или малко отстъпка, за да запазите хората до вас.
Третия вариант е най-предпочитан, защото при него задържате наистина лоялните клиенти. Този начин си служи с всички средства на задържане на клиентите – лична комуникация, автоматична насоченост на имейлите. Бонусна система спрямо дългогодишни и ценни клиенти – изобщо всичко, което можете да измислите и което ще бъде оценено от потребителя. Отворете съзнанието си, използвайте различни техники и тактики и вижте как хората ще дойдат при вас.


Ако искате да прочетете някои от другите статии, които имаме на същата тема:


Ето и ресурси към подобни статии в други сайтове за имейл кампания:

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *