Оптимизация на сайт

Оптимизация сайт
Оптимизация на сайт? Да, това е нещо напълно необходимо за вашия уеб сайт, ако искате неговото съдържание да стане популярно и да достигне до повече хора. Ето защо споделяме с вас няколко лесни съвета за оптимизиране на определени страници от вашия сайт по ключови думи.

  • SEO оптимизация на уеб сайт и страница Ключовата фраза да присъства в заглавието (< title>)– най-добре е да е в началото на заглавието – колкото по-напред в него, толкова по-добре и да описва наистина съдържанието на страницата. Това според нашия опит е значителен фактор за оптимизация на сайт по ключови думи.

Също така ключовата фраза да е точно спомената, а не приблизително. Например за ключова фраза аюрведични масажи най-добре е заглавието да бъде например:

Аюрведични масажи

  • URL втори фактор за оптимизация на сайт е това ключовата фраза да присъства в url-a на страницата, която оптимизирате. Отново, колкото по-близо до домейна, толкова по-добре


  • Пример: veda4.com/аюрведични-масажи

Различните думи в url адреса трябва да са разделени с тирета, не с долни черти, иначе не се отчитат от Google като различни думи. По-добре е всички думи в url адреса да са с малки букви.

  • Meta description – описанието на страницата ви не влияе директно на класирането в търсачките. Влиянието му е свързано с това, че ако текстът в него е толкова добре написан и описва съдържанието на страницата ви, вашите потенциални посетители ще натиснат линка към сайта ви в търсачката и ще видят съдържанието му. А това ще подобри трафика ви от търсачките при търсене. Добре е и там да имате споменаване на ключовата фраза, тъй като тя все пак се подчертава в резултатите от търсене на търсачките и привлича внимание. Все пак оптимизация на сайт се извършва не заради самите търсещи машини, а заради хората, които ще го посетят.


  • Съдържанието – при малък текст ключовата фраза да бъде точно спомената поне 3 пъти. При по-голям текст – поне 5-6 пъти.Добре е ключовата фраза да присъства в първото изречение или още в началото на изречението. Колкото по-близо до началото, толкова по-добре.

Ключовата дума може веднъж в съдържанието да се отбележи с курсив (italic), което се смята от опитите на seo специалисти, че добавя някой процент към позиционирането в търсачките.
сео оптимизация
Важно: Да не се прекалява с добавянето на ключови думи. Важно е текстът да звучи нормално при четене от читател на сайта, а не да изглежда като наблъскан с ключови думи. Още по-чудесно ще е ако текстът е полезен, атрактивен и дори кара читателите да споделят публикацията.

Изследванията показват, че един текст се изкачва нагоре до определен момент при запълване с ключови думи след това няма промяна. Ако се прекали с преоптимизацията и наблъскването с ключови думи може освен да се отблъснат читатели, да се алармира за нередност в съдържанието и самата търсачка и да последват наказания за сайта.

  • Alt (Image Alt Text) – ключовата фраза да се споменава 1-2 пъти в изображенията. При множество изображения не е необходимо във всяко от тях да се добавя ключовата дума и да е точно формулирана – 2 пъти спомената е достатъчно. Също така е добре image файловете на статията ви също да съдържат ключовата дума, тъй като това помага при търсене за изображения в Google и също може да донесе трафик. Това е последният фактор, който смятаме за основен при оптимизация на сайт. Следват още няколко допълнителни съвета.


Допълнение към горните съвети:

Вътрешни линкове – линкове към вашата оптимизирана по ключови думи страница е добре да идват от други ваши страници на сайта (най-добре от съдържанието им), тъй като това също добавя тежест към тази ваша оптимизирана страница и един вид показва коя от страниците ви се смята за много важна в сайта ви.

Дълбочина на страницата – смята се, че е по-добре оптимизираните за ключови думи страници да са по-близо до началната страница.

СЕО среща

One thought on “Оптимизация на сайт

  1. A person essentially help to make critically posts I might state. That is the first time I frequented your web page and up to now? I surprised with the analysis you made to create this particular submit amazing. Excellent task!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *