Мобилна версия на уеб сайтове и адаптиращ се дизайн

Здравейте приятели,
програмиране на мобилни приложения
Днеска решихме да говорим за мобилните версии на уеб сайтове. Забелязваме, че все повече и повече хора и си купуват телефони с интернет и браузват в мрежата докато чакат на спирката, или пътуват в автобуса, или докато си пият кафето. Интереса към тези телефони се покачва постоянно защото човек може да си свърши елементарна работа или да придобие информация за нещо. Може да направи снимка с телефона и веднага да я качи в Интернет или да си изпрати имейл или да си приказва с някого по чат приложенията. Света е изключително динамичен и забързан днешно време и никой не знае защо, но просто е такъв света и става все по-забързан и динамичен. Хората имат все по-голяма нужда за да си свършат работата от по-голяма гъвкавост и по-добра връзка с информация, и телефоните с Интернет предоставят тази възможност.
От тука се забелязва, че и клиентите, които имат нужда от уеб сайт също така си поръчват все повече и мобилна версия на тяхното уеб приложение за да могат да предоставят информацията за себе си по-добре, по-оптимизирано за мобилни устроиства. Статистиките ни посочват, че колкото е по-голям сайта и има повече посещения, толкова по-големи са и посещенията идващи от мобилните устройства. Също така да не забравяме и таблетите, които също навлизат все повече и повече в нашия съвременен живот и уеб сайтовете трябва да са оптимизирани и за таблети, ако искат собствениците им да предоставят информацията си или презентацията си пред клиента по-професионално.

html адаптиращ уеб дизайн
Тъй като трафика от мобилните устройства се увеличава все повече и повече и потребителите с уеб приложения искат да са по-представителни, на нас, разработчиците на уеб приложения, ни се наложи да създадем технологии, които реално да покриват интересите на клиентите ни и да направим уеб приложенията им да изглеждат по-професионално. Доста софтуерни фирми първоначално започнаха да правят уеб приложения за компютри и лаптопи и след това мобилна версия на това уеб приложение за таблети и телефони. Това обаче като за начало е ок, въпреки, че е доста трудоемко и скъпо, но все пак трябва да се тръгне от някъде. След това се подобриха технологиите като CSS & HTML така че да може да се прави по-добър адаптиращ уеб дизайн и реално докато правим уеб приложението можем така да пишем кода, че то да е перфектно оптимизирано и за мобилно устройство, било то телефон или таблет. Този вариант изисква повече внимание от страна на разработчика, но поне едновременно могат да се направят и двете версии на сайта и да струва по-евтино от колкото да правим една след друга версии. Значително по-бързо и евтино стават нещата. Но разбира се нещата не приключват до тук, като се има предвид динамичното развитие на уеб пространството, някой софтуерни фирми излезеха с доста първобитни HTML & CSS, JS библиотеки, които в последствие развиха и подобриха и в момента са с високо качество тези библиотеки. Също и уеб сайтовете, които имат нужда от двете версии са писани доста по-добре, по-оптимално и като им отвориш кода, ако кода е писан от специалист, става като изкуство, все едно гледаме картина на Микеланджело! Разбира се, тези разработени библиотеки в един случай си имат плюсове, в друг минуси. Ако уеб приложението е малко по-добре разработчика сам да си направи адаптиращ уеб дизайн, ако обаче приложението е голямо, то тогава сигурно си заслужава да се зареждат тези библиотеки и да се използват допълнителните неща, които се предлагат с цел по-високо качество.

програмиране и уеб дизайн за различни устройства
В крайна сметка технологиите постоянно се развиват и в момента софтуерните фирми могат да предложат високо качество за изработка на уеб приложение с мобилна версия на значително добра и приемлива цена, което е и целта в крайна сметка. Лично ние препоръчваме изработката и на мобилна версия, защото трафика идващ от тези устройства с всеки изминал ден се качва и така ще бъдете по-добре оценени от вашите клиенти и ще можете да си продавате стоките по-добре. Както знаем има методи за разплащане за мобилни устройства и покупките през тези устройства значително нарастват. Колко интересно, преди около 50-100г първия компютър създаден от българина Джон Атанасов беше с размерите на две стай, сега спокойно можем да си сложим компютъра в джоба си.

One thought on “Мобилна версия на уеб сайтове и адаптиращ се дизайн

  1. A standard website very seldom translates well to your mobile platform. The mobile version of your website must be much simpler than much of your website-your menu structure may wish to be redone completely, and you might want to eliminate many of the graphics that this main site contains. Still, depending on the mobile device getting used, the visitor may choose to see your standard site, so give them the possibility if their smartphone can easily accommodate it. Provide a simple and readily-accessible toggle change so visitors can simply select the version they prefer.,`-`

    Most popular write-up coming from our new blog site <http://www.caramoanpackage.com

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *