Кратко представяне на Zurb Foundation фреймуърк

Даже и да не сте използвали css Framework до сега съм убеден, че този ще ви допадне и няма особено да ви затрудни с изучаването му. Ползите, които може да ви донесе са повече от изумителни в сравнение с малкото време, което ще ви отнеме да го разучите.
Като начало ще опиша на кратко основата. Всичко се базира на 12 колонна гъвкава мрежа, която може да се променя до произволен размер. Така вие ще може да правите сложни html структури, без да създавате много допълнителни и излишни елементи. Този фреймуърк ви позволява да съберете на едно място дизайните за мобилния изглед на сайта и този за обикновена резолюция / компютър. Вече няма нужда да правите два отделни сайта за отделните устройства.

foundation Columns
Като за начало има 3 основни елемента: – Containers – Rows – Columns

Контейнерите създават подложката на страницата. Редовете създават максималната ширина и съдържат в себе си колони, а колоните завършват основната структура. Всичко във вашата страница трябва да е структурирано по този начин, за да работи правилно.

Трябва да знаете, че колоните нямат фиксирана ширина. Те могат да варират според резолюцията на устройството, чрез което разглеждате страницата. В това е цялата идея на самия фреймуърк. Когато се опитате да минимизирате страница направена с Zurb Foundation, виждате как нещата се подреждат прилежно едно под друго, без да е необходимо да скролирате по ширина . За нагледен пример използвайте официалната страница: foundation ZURB.
foundation Buttons
Сега ще представя друг основен елемент от всеки дизайн, а именно бутоните. Foundations има множество стилове бутони с различни цветове, който са лесни за персонализиране според вашите нужди. Има както обикновените квадратни бутони, така и леко закръглени и доста закръглени , според избора, който ще направите. Размерите също варират според вашите нужди. А ако не харесвате основния дизайн, който е даден промяната се извършва с лекота.

Foundation ZURB Форми:

Друг основен елемент, който не е забравен са формите. Те никога не са били от най- забавните неща за правене, но създателите на тази рамка са се постарали и върху това. Има много варианти за форми. Различни размери и различни дизайни. Ако не ви харесват може да ги стилизирате доста лесно. Базирани са на Html 5 стандартите. Имат си включени етикети, а добавянето на JavaScript е елементарно.

cholakov it mobile version
На последно място, в това кратко въведение, ще поставя цялостния изглед и възможността да се показват определени елементи от страницата, само на устройствата, на които решите. Има достатъчно включени опции за това, което ви дава възможност да не ограничавате вашата фантазия от към дизайн и стил за страницата. За да скриете елементите, които не е необходимо да се видят от мобилните потребители, или от тези на таблетите е необходимо да въведете един прост ред код. Обратното също е в сила. Например създаването на елементи, които са само за мобилния изглед на сайта и няма да се виждат когато се гледа на лаптоп или стандартен компютър. Фреймуърка сам разбира на каква машина сте, без да е необходимо да въвеждате каквито и да е скриптове, за това и изгледа на страницата винаги е перфектен (до толкова, до колкото сте се постарали, разбира се).

6 thoughts on “Кратко представяне на Zurb Foundation фреймуърк

  1. Hi! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Thank you!

  2. Изключително полезно. От всички css frameworks този ми се струва най-гъвкав. А с утвърждаването на респонзив дизайна в уеб, това става задължително за ползване. Благодаря за чудесния ресурс, почваме да го човъркаме.

  3. I just want to say I’m new to weblog and really enjoyed your web site. Probably I’m likely to bookmark your website . You absolutely have wonderful articles. Many thanks for sharing your website.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *