Колко струва и има ли възвращаемост на парите ?

Този тип услуга може да бъде много евтина, погледнато от една страна, или много скъпа, погледната от друга. От голяма важност е какъв точно бизнес искате да градите, колко сте активен в развиването му, както и редица други фактори. Има ситуации, в които бизнесът не се развива сериозно, клиентите са летаргични и резултатите от оптимизирането губят тежестта си- тогава цената става прекалено висока. Тук бихме посочили, че ако клиентът е наистина сериозен в развиването на бизнеса си, то той ще се вслушва в съветите на SEO специалиста, като така ще се постигнат всички поставени цели. Именно това ще направи услугата евтина, а нашият клиент ще може да спечели.

Сблъсквали сме се разбира се и с предлагането на много некачествени SEO услуги на ниски цени, които даже накърняват репутацията на уеб приложението. Реалните цени в България за добро и качествено SEO са около 400лв на месец и дори повече. Има пакети, които са по-евтини, като някои услуги липсват в тях, защото са за уеб сайт, който е малък или нов и все още няма сериозен капацитет; в други случаи цената е прекалено висока за клиента в началото, тъй като той има и други разходи и все още е в период на инвестиция без да има сериозна възвращаемост. Тези услуги могат да се намерят на по-ниска цена по една или друга причина, но често и качеството страда от това. Ако наистина целите активна оптимизация с отлично качество и резултати, то е възможно цените да започнат от 600 лв. за месец, но за сметка на това можете да бъдете уверени в успеха си. Уеб сайтът също играе роля в заплащането, зависи как е написан, а качеството му и кодът също са важни.

За да има високи печалби е много важно да работите със SEO експерт, който има дългогодишен опит, които е правил оптимизация на много сайтове и има препоръки от клиенти. Ако наемете правилния човек, определено ще имате сериозна възвращаемост на инвестициите си.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *