Качеството в уеб дизайна

Има доста начини да се подобри качеството на един графичен дизайн, много техники, които могат да бъдат използвани, за да усъвършенствате вашия уеб дизайн.

Правилен Spacing

Използването на разстоянията при дизайнерски елементи трябва да бъде умело. Обърнете внимание на това как някои неща се разпределят и подравняват. Спейсингът наистина може да промени цялостния облик и усещане за качество на вашия дизайн. Ключът към използване на отстъпите е да се погледне точно цялостната картина на проекта, това наистина може да ви помогне да получите по-добра представа за това как най-добре да подредите елементите на дизайна. Най-голямата грешка, която хората правят, е когато тяхното съдържание е твърде близо до ръбовете на оформлението. Без значение колко добре изглеждащ е вашият уеб дизайн, ако има твърде много съдържание в малко пространство, стилът и качеството ще се загубят. Може да използвате грид, което със сигурност ще ви помогне да разберете значението на разстоянието. Също така само защото имате празно място, не винаги значи, че трябва да го запълните. Вместо да се опитвате да се видите дали може да поберете повече в един участък, опитайте се да се поберете по-малко, дръжте само жизнено важна информация и елементи.

 Pixel Perfect детайли

Това са фините неща, които наистина правят разлика, и много хора дори не могат да забележат тези фини детайли. Pixel Perfect качество може да се постигне, като се обръща специално внимание на линии, ръбове и граници. Вместо просто права линия, могат да се добавят малки детайли като фини градиенти или нещо просто като един пиксел сянка или подчертаване. Границите, градиентите, линии и сенките не трябва да бъдат огромни, за да бъдат ефективни. Сравнете резултатите за това как изглеждат елементите преди и след добавянето на тези детайли. Това ще ви помогне да видите дали ефектите са ефективни или не.

Организиране на елементите

Начинът, по който се организират елементите в един уеб дизайн почти винаги ще бъде различен. Факторите зависят от това какъв тип е сайтът, колко са важни определени функции, както и съдържанието на сайта. Въпреки това че начина на поставяне на нещата винаги ще е различен, има някои неща, които можете да направите, за да организирате вашите елементи и съдържание по-лесно. Първо помислете върху това какво искате вашия проект да постигне – дали искате графичен дизайн за продажба на продукт, за блог или нещо друго.  Когато проектирате блог, тогава нещата са различни. Не е нужно да убеждавате потребителите си в качеството на вашия продукт. Вашият “продукт” е вече показан. Направете го колкото е възможно по-лесно за потребителите да видят вашите постове, да търсят и да се свързват с вашия блог. За да проверите качеството на работата си, тествайте като потребител. Бъдете посетител и вижте дали е лесно да използвате сайта. Също така трябва да премахнете ненужните елементи. Всичко, което не е от значение за постигане на целите или за конструкцията, трябва да бъде отстранено. Някои неща трябва да бъдат прости, за да позволят на други елементи, които трябва да бъдат намерени, да бъдат забелязани. Така се постига баланс на вниманието.

Ограничения и финес

Има един момент, когато нещо преминава границата от това да бъде качествено като дизайн. Един добър дизайнер може да забележи, когато тази граница е премината и се избягва въвеждането на твърде много елементи в дизайна или твърде много специални ефекти. Леките детайли могат да тласнат дизайн в добра насока. Ако търсите начин да сложите нещо специално в дизайните си, опитайте да добавите фини детайли.

 Опитайте се да направите нещо, което никой друг не е правил

Някои от най-добрите сайтове са проектирани от тези, които мислят креативно и нестандартно. Без значение какво правите, опитайте се да бъдете оригинални и да мислите по различен начин в своя дизайн. Но имайте предвид, че има причини някой неща никога да не са били направени и това е обикновено, защото не работят.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *