Как да регистрираме бизнеса си в Google + Local?

За да увеличи присъствието си в социалните мрежи, Гугъл интегрира Google Places и Google Local в своята социална мрежа, резултатът от което е Google Plus Local, който има много по-привлекателен потребителски изглед (типично за социална мрежа). Това също помага значително за по-добра индексация в Гугъл търсачаката

google-plus-local-integration

От компанията правят това с цел да насърчат фирмите във всички страни да популяризират повече бизнеса си, както вече правят в други социални мрежи като Facebook и Twitter. Сега потребителите на социалната мрежа на Гугъл могат не само да общуват с други потребители в кръга си, но и да търсят фирми и услуги в своя район, както и да им поставят оценки и мнения.

Инструкции как да направите вашата бизнес страница в Google Plus Local:

 1. Ако нямате акаунт в Google, направете първо него.
 2. Отидете на http://plus.google.com и влезте с вашите данни за Google
 3. От менюто долу от лявата страна изберете “More” („Още) и после натиснете върху “Pages” („Страници“)
 4. В горния десен ъгъл изберете ‘Create a new page’ („Създай нова страница“)
 5. Сега изберете най-подходящата категория за бизнеса си (Local Business or Place)Изберете страницата за регистриране
 6. След като сте избрали категория за бизнеса си, напишете основния телефонен номер на фирмата си и натиснете ‘Locate’. Ще последва проверка дали няма регистрирана фирма с този телефон.
 7. Ако бизнесът ви не е все още в списъка на Google Plus Local, изберете ‘Add your business to Google’. Ако го има въведен, натиснете върху него и изберете “edit” или редактиране.
 8. Добавете нужната информация за бизнеса си. Добавете адреса си, както стандартно се изписва за съответната страна (и както ще добавяте във фирмени каталози). Съветваме ви да добавяте само един телефон – основния.
 9. Натиснете бутона за създаване на страница.
 10. След като сте натиснали този бутон, ще отидете на друга страница, на която ще може да обновите информацията към страницата си, да добавите лого и описание.
 11. Натиснете ‘Save’ или запази, за да запазите промените по страницата си.
 12. Важна стъпка (!) : В горната или дясната страна на страницата има бутон за валидиране – необходимо е да го натиснете и в него ще се изиска да проверите данните си отново и след това да ги изпратите до Гугъл. Те от своя страна ще ви върнат писмо на адреса на фирмата ви с пин код, който да въведете, за да потвърдят съществуването на фирмата ви. Валидацията на адреса ви ще позволи вашата бизнес страница да се открива при търсенето в Гугъл и социалната мрежа.

Гугъл Плюс Локал страница

Може да видите видео от наши колеги, свързано по темата с регистриране на бизнес страницата ви в Google Plus Local: