Няколко характеристики на истински успешния електронен магазин – част 3

изработка на електронен магазинОрганизирайте промоции

Нищо не привлича клиента така, както възможността за наистина изгодна покупка. Да организирате промоции винаги е била и ще остане печеливша стратегия.

Можете да промотирате конкретни продукти от дадена категория като съсредоточите вниманието върху тях с помощта на атрактивни изображения и др. Така може да предизвикате клиентите да си купят нещо, което дори не са се замисляли, че искат.

Разрешете коментарите от потребителите под снимките и описанието на продукта

Доверието във вашия електронен магазин ще нарасне неимоверно, ако направите това възможно. Потребителите вярват на мнението на другите клиенти. Не се страхувайте от негативните коментари. Тях винаги ще ги има, но ако стоките, които предлагате са като цяло качествени и ако политиката ви за закупуване и замяна е достатъчно гъвкава, то не би следвало да имате проблеми.

Освен това мненията са директен източник на информация за това какво се харесва най-много и къде може да се работи за подобрения.

Създайте си блог

Публикуването на адекватна информация за продуктите, които се предлагат от вашия онлайн магазин, или на съобщения за промоции, може да превърне един блог в допълнителен инструмент за комуникация с клиентите и повишаване на авторитета ви. Това показва заинтересованост, компетентност и откритост.

Може да публикувате и допълнителни промо видеа, снимки, да разисквате всякакви въпроси, които биха били интересни за клиентите ви.

Задължителна мобилна версия

В днешния свят, когато смартфоните и таблетите са почти навсякъде, е немислимо да не адаптирате електронния си магазин за ползване през мобилни устройства. Покупките, извършени по този начин непрекъснато се увеличават в глобален мащаб.

Качество и сигурност

Независимо дали ще говорим за дизайн, оптимизиране за търсачки и подобряване на процеса за потребителите, вие трябва да се стремите да осигурявате качествени стоки и услуги. Това е най-добрият начин да се разраствате.

Вниманието към детайлите на съдържанието, което публикувате, е важно не само от гледна точка на потребителите, но и от гледна точка на SEO оптимизацията и маркетинга в социалните мрежи.

Сигурността в онлайн магазин е нещо абсолютно задължително. Тъй като работите с лични данни, трябва да обърнете особено внимание към начините за защита. Това ще повиши доверието на клиентите към вас, които няма да се притесняват да пазаруват в мрежата.

Толкова много изисквания… Защо ми е електронен магазин?

Истината е, че изискванията за електронен магазин могат да бъдат дори по-малко от тези за реален такъв извън мрежата.

Освен това печелите огромен брой ПРЕДИМСТВА, които само онлайн търговията може да ви предложи.

Ако имате реален магазин, то вие вече имате канал за разпространение на стоките си. Това обаче съвсем не означава, че трябва да спрете до тук.

Чрез създаването на електронен магазин вие можете:

  • Да стъпите на нови пазари
  • Да използвате много повече начини за реклама и популяризиране
  • Да не се ограничавате пространствено при съхранението и изложението на стоки- платформата на вашия интернет магазин може да съдържа описание на всеки един артикул, който предлагате
  • Да осигурите на клиентите си едно бързо, лесно и удобно пазаруване
  • Да рекламирате и реалния си магазин

Защо да плащам за интернет магазин?

Отговорът тук е много лесен. Никоя безплатна платформа не може да ви предложи достатъчно сигурност в каквото и да било отношение.

Ще бъдете ограничени относно количеството информация, която можете да публикувате, или ще ви изскачат нежелани реклами. Освен това безплатните платформи не предлагат техническа поддръжка и адекватна оптимизация. Ако нещо се обърка или информацията ви се загуби, общо взето няма да има към кой да се обърнете.

В много случаи ако искате разширени функции, ще се наложи да платите.

Ето защо, когато създавате онлайн магазин с цел популяризиране на бранда ви, с цел успешни продажби, сигурност на данните и доволни клиенти, трябва да се обърнете към специалисти.

Екипът на Cholakov IT ще ви консултира по абсолютно всички въпроси, ако решите да се обърнете към нас за поръчка.

Не се колебайте да стъпите в света на онлайн търговията и да завоювате нови пазари.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *