Интернет реклама- видове, особености и ефективност – част 3

(продължава от Част 2)

Платена статия

Статиите могат да се използват като инструмент при рекламата в интернет. Ако даден сайт предоставя подобна възможност, всеки рекламодател може да публикува материал, в който да разкаже за предлаганите от него продукти или услуги. Едно от предимствата на подобен вид рекламиране е, че то може да се смеси с предоставянето на полезна информация, което засилва авторитета на рекламиращия.  Освен това продуктовата информация може да бъде много по-обстойна, отколкото при другите форми на промотиране.

Важно е статията да има атрактивно заглавие и да е поднесена по интересен начин.  Тя може да съдържа и хипервръзка към сайта на рекламодателя.

Ако вашата компания например предлага продукти за поддържане на косата, можете да поместите статия с полезни съвети за грижа за косата и съответна информация с какво биха допринесли вашите продукти.

Реклама в Google

Платената реклама в най-широко използваната търсачка- Google е може би един от най-ефективните методи на интернет реклама.  Огромната посещаемост на търсачката, в съчетание с факта, че търсенето е преди всичко целево, по определени ключови думи, прави рекламирането чрез Google основна стратегия за всеки рекламодател. Платформата на Google за реклама се нарича Google AdWords.

За организиране на рекламни кампании в AdWords винаги можете да се обърнете към нашите професионалисти. Те ще ви помогнат в процеса на съставяне на рекламно съобщение, определяне на бюджета, избор на ключови думи/фрази и др.

Заплащате всеки път, когато даден потребител кликне върху вашето рекламно съобщение от полето с платените препратки.

Анимирана реклама на цяла страница

Много атрактивна, забелязваща се от всеки потребител. Може да включва видео, картини, звук- един от най-скъпите варианти.

Партньорски маркетинг (Affiliate marketing)

Изключително популярен в САЩ и на Запад, този тип маркетинг започва да навлиза все повече и у нас. Изключително добър и интересен метод на интернет реклама.

Обикновено рекламодателят може да предостави линкове/банери и др. на даден уеб издател, който промотира продуктите/услугите на своя сайт/блог. Издателят печели комисионна под формата на процент, всеки път щом рекламодателят осъществи продажба- благодарение на трафика, генериран от връзките на сайта на издателя.

Понякога се заплаща и само генериран трафик.

В днешно време връзката между рекламодатели и издатели (най-често хора с личен сайт или блог) се осъществява през мрежи за партньорски (affiliate) маркетинг.

С разрастването на блогосферата този тип интернет реклама стана изключително популярен.

Реклама в социалните мрежи

Рекламата в социалните мрежи е неизменна част от всяка сериозна кампания за онлайн реклама.

В най-популярната социална мрежа Facebook например, може да рекламирате бизнеса си по много начини- директно чрез платени реклами и определени маркетингови похвати.

След едно от последните обновления в алгоритъма на Фейсбук, управлението (мениджмънта) на фирмените страници не се състои само в редовните публикации. За да достигат те до повече потребители, се налага да се заплаща, което от своя страна значи, че трябва да прецизирате своите платени публикации.

Някои от начините за реклама и маркетинг във Фейсбук включват:

1. Създайте фирмена страница

2. Организирайте редовно игри

3. Вирусен маркетинг

4. Промоции, намаления и др.

5. Платени публикации (постове)

6. Контекстна реклама във Фейсбук (предлага се и от Google)

7. Традиционна Facebook реклама в дясното каре

8. Facebook Open Graph

Маркетинг или реклама?

Когато заговорим за интернет пространството, двете понятия често се смесват. Погледнато като цяло маркетингът обхваща много широк спектър от дейности, при който рекламата е по-скоро съставна част от цялостния процес.

Няма как обаче да не причислим маркетингът в социалните мрежи като част от начините за интернет реклама.

Самото създаване на фирмен уеб сайт, който редовно да се оптимизира за търсачките, вече е вид реклама.

Мобилните устройства

Рекламите в игрите и приложенията вече са ежедневие. Като всеки елемент от уеб пространството, рекламата също предстои да се адаптира към мобилните устройства, а това вече се и случва всеки ден.

В този смисъл от традиционните реклами, изключително ефективна е рекламата с текстов линк, защото тя обикновено се показва без затруднения от мобилните устройства.

Интернет рекламата е изключително динамичен сектор и трябва винаги да сте в крак с новостите. Свържете се с нашия екип и ние ще ви консултираме при изработка на рекламни материали и съставяне на стратегии и бюджет за рекламни кампании.

One thought on “Интернет реклама- видове, особености и ефективност – част 3

  1. Напълно съм съгласна, че в интернет може да се използва всичко, за да се направи една качествена и стойностна реклама със силно послание,което да направи впечатление на бъдещи потребители.Дори една статия, която е написана добре и дава нужната информация.Лично на мен ми харесва и анимираната страница, това е нещо различно и малко или много е върне хората към прелистването и четенето, а не само на компютрите.Виждаме в мобилните устройства в какво се превръщат.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *