Имейл Маркетинг Основа

Имейл Маркетинг

Имейл Маркетинг

Вие сте собственик на бизнес и се чудите как да подобрите рекламата на вашата фирма. Показност на уменията и продуктите в обществото винаги трябва, защото както знаем, никой бизнес не е по-голям от своята реклама. Човек може да има най-добрия продукт или услуга и без качествена реклама да не успее да предложи и една пета от това, с което се занимава професионално. Рекламата е нещо голямо както в миналото, така и в днешно време. Дори в новите модерни времена рекламата се издига с нива над това, което е представлявала само преди 20 години. Днес искаме да ви покажем един вид реклама, един вид маркетинг, който е навлязъл в живота ни, точно толкова колкото и информационните технологии. Всъщност този тип реклама е създаден точно от/и заради информационните технологии. Тук говорим за Имейл Маркетинг. Имейл маркетинг е това нещо, което спомага бързината на информацията да достигне до целовата група от хора, за които е предназначена.

На първо място трябва да се запитаме какво е Имейл маркетинг ?

В Днешно време информационните технологии и в частност компютъра са най-разпространената форма на улеснение за човека спрямо заобикалящия го свят. Това означава, че ако в миналото човек иска да получи информация, е трябвало да излезе и да разпитва буквално по улиците за дадена информация. В днешно време информацията лети със скоростта на светлината и с натискането на един бутон на компютъра. Имейл маркетинга предлага тази информация директно на дадената група от хора търсещи определена услуга или продукт. Имейл Маркетинг се осъществява тогава, когато в пакет от имейли на хора занимаващи се в дадена сфера се прати имейл, който да ги улесни в намирането на желаното от тях. Имейл Рекламата е широко разпространена точно поради лекия си характер, без да се натрапва като рекламите, които не харесваме и заради, които сменяме канала. Имейл маркетинга е просто едно писмо оставено във виртуалната ви пощенска кутия, което обаче има силата да накара обществото да погледне по детайлно върху дадена идея, продукт, услуга, или просто да информира дадената целева група за нововъведенията във вашия бизнес.

Оттук идва и въпроса защо ни е нужен Имейл Маркетинг ?

Имейл Маркетинг

Имейл Маркетинг

Имейл маркетинг ни е нужен за рекламиране, като наистина той представлява в пъти по-лекия начин на предлагане на нещо пред очите на потребителите. В много от случайте този тип реклама се възприема като най-ненатрапващ се в свободното време на хората. Имейл маркетинга е лесен начин да предоставим на потребителите информация за това кой сме ние, с какво се занимаваме, какви са продуктите, услугите, промоциите и нещата, с които искаме да ги запознаем. Имейл маркетинга спомага бизнеса на база доверие и успешно завършен кръг на търсене и предлагане по един много лек и иновативен начин. Но щом е толкова опростен и лек начин за рекламиране сигурно всички го правят. Да така е, доста фирми избират този начин на реклама, но тук разликата идва от това, какво би отличило добрата от лошата имейл маркетинг кампания?

Кой са основните грешки при създаване на имейл маркетинг?

Основните грешки се крият точно в самия имейл, а именно: ако имейла ви е прекалено натрупан с информация, дълъг, труден за четене или написан на доста висок стил на разбиране за обикновения потребител. Също ако самото заглавие на имейла е подобно на хилядите имейли, които вие самия получавате и триете без да се замислите или прочетете, иначе казано не грабва с нищо. Също така голяма грешка е, че имейлите в повечето случай са написани от хора, които са професионалисти в своя бизнес, но не успяват да откроят това, което предлагат на вниманието на потребителите в своите имейли. Това са едни от основните грешки на всички хора, които започват да се занимават с имейл маркетинг без да са специалисти в имейл рекламата. Точно за това ние сме хората, които се заемаме да подобрим добрия отзив към вашия бизнес спрямо имейл маркетинг и рекламата ви.

Кой са основните стъпки, които следваме за да направим една страхотна имейл маркетинг кампания за вас?

Имейл Маркетинг

Имейл Маркетинг

Най-лесните и основни стъпки за една добра имейл реклама са просто да избягваме грешните стъпки описани по-горе, плюс иновативност в рекламирането по начин, който ще накара потребителя да отвори, прочете и да се замисли над изпратения му от нас имейл. Грешките, които не трябва да се допускат са: избягваме думи, които се считат за спам т.е. думи, които се използват в почти всеки имейл от всяка една фирма (сделка, промоция, най-добра цена, сравнете цените, отстъпка и др.). При самите имейли също така трябва да избягваме да пишем с червено или с големи букви в заглавията. Това подтиква към директен спам, тъй като повечето спам имейли започват точно по тези начин – големи червени букви, които целят да грабнат вниманието ни поне на зримо ниво, но повечето такива имейли отиват директно в кошчето. Ние се стараем да бъдем изчерпателни в имейла, като в същото време се стараем нито да претупваме информацията, нито пък да претруфаме писмото с ненужна на първо ниво информация.

Тези и още страшно много малки трикчета, умения и знания за имейл рекламата се крият в правилната направа на имейли и изготването на успешен имейл маркетинг. Бизнеса живее на база на печалбите, а имейл маркетинга е съставен с главна цел да подобри вашите печалби с поне 1/3-та. Доверете се на професионализмът и на иновациите, както и на най-разпространения начин за реклама – Интернетът.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *