Имейл маркетинг и 10те най-допускани грешки – част 1

Имейл маркетинг и 10те най-допускани грешки - част 1

Един от редакторите на американското списание Econsultancy – Бен Дейвис описва 10 имейла, които е изтрил и причините, които са го подразнили в тези имейли. В своята статия Дейвис се извинява на читателите си, както и на фирмите за чиито имейли пише и за негативната си оценка. Но погледнато от добрата гледна точка – по-добре да се кажат нещата, които не трябва да се следват в имейл кампаниите, отколкото хората да продължават да бъркат.

Основните грешки в имейл маркетинга са:

  • Първа главна грешка: Когато не се отварят по-големите картинки. Още по-главна грешка става тук, когато текста на имейла е реално картинката. По-този начин хората масово ще затварят нещо, което от по-слаб интернет не могат да отворят. И имейл маркетинга понася своята щета. Най-малкото, което можете да направите тук е да намалите размера на картинките, а и да добавите текст, които да е текст, а не картинка.
  • Втора главна грешка: Липсата на въображение в имейлите водеща до баналните имейли с банални текстове и още по банални и изтъркани изображения. Старайте се да вкарате нещо иновативно и интригуващо във вашата имейл кампания, а не средностатистическите неща като небе, слънце, самолет (освен ако не сте авиокомпания или туроператор) за да покажете някакъв тип градация на нещата, ако хората използват вас и вашата услуга или продукт.
  • Трета главна грешка: Слагането на полезната и важна информация в края на писмото, докато началото е заемано от картинки и изображения. Винаги слагайте най-важната и главна идея на вашето писмо в горната част на вашия имейл. По този начин хората няма да се налага да скролват надолу и да минат през всичките „вдъхновяващи“ изображения докато достигнат желаното четиво. Улеснете ги, като изместите наистина важните неща по-нагоре, а картините и добре подбраните визуализации оставете за накрая, като един вид десерт за окото след четенето на мейла.
  • Четвърта главна грешка: Прекалено улеснения и семпъл имейл маркетинг. Това е грешка, която се създава тогава, когато фирмите целят да не бъдат многословни и да не разполагат много информация в имейла си, но в същия момент минават в другата крайност и не дават достатъчното количество информация, с която да заинтригуват и да информират своите таргет групи. Давайте ясна информация какво предлагате или какво събитие правите. Не бъдете оскъдни от към добрата и полезна информация. Имейл кампанията не трябва да прилича на флайер подаден от момиче на улицата. Имейл кампанията трябва да насочва чрез правилно подбрана информация хората към вас и вашата фирма. Не бъдете разточителни на думи, но бъдете екзактни в това, което казвате и представяте, така че на хората да им стане ясно какво е то.
  • Имейл маркетинг и 10те най-допускани грешки - част 1

    Пета главна грешка: Ако сте в сферата на семинарите или сте хора, които правят такива, особено на тема интернет, никога, ама никога недейте да слагате в имейла си за заглавие думата Webinar. В повечето случай това нещо ще отбие вниманието на хората към имейла и ще ги накара да го изтрият по-бързо отколкото са трили грешки в тетрадките си като малки. Тук хвърлям препратка към грешка номер 2. Измислете няколко различни не клиширани думи, които да използвате, и които да дръпнат хората към вас, а не обратното – далеч от вас.


Ако искате да прочетете някои от другите статии, които имаме на същата тема:


Ето и ресурси към подобни статии в други сайтове за имейл кампания:

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *