Изработка на сайт

Етапи на изработка на сайт и какво трябва да знаят клиентите?

Ако смятате да направите поръчка за изработка на сайт или все още обмисляте, то е добре да се запознаете с основните елементи на процеса. Като собственик на бизнеса си, вашето участие е важно. Създаването на професионален уеб сайт се характеризира с няколко задължителни етапа, като в повечето от тях се изисква съвместна работа с клиента.

Ако сте сериозни по отношение на това, с което се занимавате, със сигурност ще преминете през всеки един етап. Cholakov IT предлага широка гама от възможности, но преди всичко стои индивидуалният подход към всеки клиент и неговия проект. Ние се стремим да отговорим на нуждите на всеки бизнес.

Проучване и планиране

Изработка на уеб сайтНе е нужно да знаете в подробности как се прави сайт, за да допринесете при първия етап от процеса за създаването му. Нашите специалисти ще ви консултират по отношение на всичко, свързано с особеностите на бизнеса в интернет. Те също така ще изискват информация от вас, тъй като планирането трябва да бъде съобразено с индивидуалните нужди на вашия проект.

 • Цел– на първо място трябва да си отговорите на въпроса какво желаете да постигнете чрез създаването на вашия сайт.
  Искате да увеличите продажбите на предлаганите от вас продукти и услуги? Желаете да споделите информация и да привлечете аудитория? Търсите нови пазари и възможност за интернет реклама?
  Всичко, което желаете да осъществите, е жизнено важно, защото то ще повлияе на цялостния облик и стратегия при изработката на уеб сайта ви.
 • Целева аудитория – вашата цел и бизнесът, с който се занимавате, ще са определящи за целевата ви аудитория. Комуникирането на вашите идеи трябва да бъде съобразено с нея. Можете да давате конкретни предложения или да се консултирате подробно с нашите специалисти.
 • Проучване на конкуренциятатук нашите специалисти биха могли да ви бъдат изключително полезни. С познанията си в областта на дизайна, SEO, интернет маркетинга и брандинга, те със сигурност могат да ви дадат ценни съвети. Вие от своя страна може да помислите с какво се отличавате от останалите във вашата ниша, кое ви прави уникални и как искате да изглежда вашето онлайн присъствие.
  Това е от изключителна важност при изработка на сайт, тъй като неговата основна функция е да бъде ваше лице и връзка с клиентите ви.
 • Съдържаниеможете да помислите какво съдържание бихте желали да публикувате на уеб сайта си. В тази категория се включват снимки, видео, статии и т.н.
  Ако сте поръчали създаване на електронен магазин например, това задължително ще включва снимков материал на продуктите, които предлагате, промо видеа и др. В случай, че обмисляте и разработването на блог към магазина, може да прецените какви текстове бихте включили.
  Един от въпросите, на които е добре да си отговорите, е най-вече каква информация ще търси вашата целева аудитория на уеб страницата ви.
 • Езици, на които да бъде достъпен сайта витова до голяма степен зависи от вашите цели. Ако искате да разширите обхвата на бизнеса, това задължително ще бъде взето предвид при изработка на сайт.
 • Дизайн помислете как бихте искали да изглежда вашия уеб сайт. Дизайнът му зависи от много неща, тъй като той трябва перфектно да съчетава в себе си изпълнимостта на няколко цели.  Нашите специалисти ще ви помогнат да осъществите идеалния баланс между вашите представи, целта на сайта ви и последните тенденции в уеб дизайна.
 • Средства– създаването на сайт е инвестиция. Когато се прави отговорно и сериозно, тя обикновено се възвръща многократно.

Идеи за изработка на сайтКолко средства сте склонни да отделите за изработка на уеб сайт? Добре е да си отговорите на този въпрос след като сте се консултирали с наши специалисти, които ще ви разяснят цените на услугите ни и важността на всяка една от тях за нуждите на вашия проект.

След като сте помислили предварително за всички тези неща, можете да се консултирате с нашия екип за всичко, което ви интересува или ви се струва неясно. Нашите специалисти ще ви помогнат още при:

 • Избор на хостинг план
 • Избор на домейн
 • Оформяне на концепцията за СТРУКТУРАТА на вашия уеб сайт – помислете какви категории бихте искали да съдържа той, тъй като лесната навигация и достъпността на информацията са от ключово значение при изработка на сайт. Именно те помагат на потребителите да достигат до желаното от тях съдържание, а това е важно за цялостното впечатление, което ще оставите у тях. От него зависи дали ще се върнат именно на вашата уеб страница.
  Можете да съставите план.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *