Защо да регистрирате бизнеса си в Google + Local ?

google-local-merge

Причините са много и значими и тук ще изредим някои по съществени:
1) Защото е безплатно и носи силно таргетиран трафик и реклама!

2) Втората причина може да се види лесно от това изображение:
google-plus-local
Както се вижда след първите няколко резултата излизат резултатите от Google + Local и ако сайтът ви не е преди тях или вътре в резултатите от картата, то вие ще сте доста далеч от видимите сайтове при търсене. Ето защо е необходимо да направите нещо, за да бъдете именно там! Това значително помага за вашата SEO оптимизация!
google local on mobile device
3) Третата причина да използвате Google + Local – ако имате мобилно устройство може докато се движите, да видите дали има в близост до вас фирма, която ви интересува – например зъболекар, уеб доставчик и т.н. Използването на Интернет от преносими устройства все повече се увеличава. Едно от най-важните неща е, че регистрацията в продукта на Гугъл помага на клиентите ви по-лесно да ви намират (особено за офлайн бизнес).
4) В момента 1/3 от заявките за търсене в стандартния изглед на търсачката са свързани с места! (Ед Парсънс от Гугъл). За сравнение през 2010 съотношението е било 1/10, което показва явна тенденция.
google-local-business
5) Локалното или местно търсене се очаква да надмине 50% от общото търсене по места през следващите 2 години! При мобилните устройства като смартфони това вече е факт в развитите страни.

Как да влезем и да сме напред в резултатите на Google + Local?

Все още не е открит точен начин да се влияе на сайт върху класирането в Google + Local .
Какво да направите, за да влезете в картата с фирми на Гугъл и какви съвети е препоръчително да спазвате:
1) Регистрирайте се – при регистрацията ще ви е необходимо да въведете данни за фирмата си. Бъдете внимателни как попълвате адреса си и какъв телефон ще осигурите и не само в Google + Local. Именно уникалното и точно изписване на адреса, телефона и бизнес името ви прави сайта ви подходящ за намиране при локално търсене. Има възможност за въвеждане на няколко телефонни номера, но това не го препоръчваме. Добре е като цяло навсякъде където имате споменавания на фирмата (“citations”) – сайтове, каталози за фирми и т.н. да имате еднакво изписване на адреса и телефона си.
google-local-new
За подробни инструкции за регистрация на бизнеса ви посетете нашата страница „Как да регистрираме бизнеса си в Google + Local ?
2) Общо правило за класиране в резултатите на Google + Local е, че е добре фирмата ви да се намира в центъра на самия град, но в това правило от време на време се срещат изключения.
3) Отзивите и оценките на съответната страница на фирмата в Google+ указват също влияние, но трябва да се внимава да бъдат или поне да изглеждат обективни – ако за един ден 10 човека дадат оценка отлично и в другите дни няма развитие, то е ясно, че нещата са нагласени…при условие че колегите от други фирми имат за няколко години 1-2 отзива…

Тука във видеото също можете да видите урока, който нашите колеги дават!