Защо да оптимизираме уеб сайта си ?

Оптимизация за търсачки (SEO)

В днешно време всеки има компютър и го използва, за да търси различни неща в Интернет. Някои търсят продукти, които искат да си купят, други – информация, която им е изключително необходима, или е свързана със събитие, което ги интересува. По последни проучвания 20% от хората прекарват от 1 до 2-3 часа на ден пред компютъра, около 30-40% пък отделят от 3 до 7-8 ч. дневно, а други 30-40% – по повече от 8 часа. Има много малък процент от хора, които не прекарват никакво или почти никакво време пред компютъра.

Около 70%-80% от потребителите, които използват интернет, посещават Google търсачката, за да открият информация за събития, продукти, или други неща, които са им необходими . Заради голямата посещаемост и търсения чрез Google, много сайтове имат голям процент посетители именно от там. И тук идва отговорът на въпроса защо да оптимизираме уеб сайта си.

Значителната част от посетителите преглеждат първите няколко линка в резултатите от търсачката или най-много първа страница и доста по-рядко втора. Ако вие присъствате на първа страница и още по-важно, ако сте в топ 3 от резултатите, то не само ще имате трафик към сайта, подобрен имидж и страница, посещавана и четена от много хора, но също така ще реализирате и продажби на продукти и услуги.

Оптимизация за търсачки - графика

SEO оптимизацията улеснява намирането на сайта ви, като след SEO кампания, трафикът се увеличава значително и вие заставате на челни позиции в търсачките. Това е целта на SEO- да имате повече посещения и продажби, като сте безпроблемно откриваеми в Google (най-масово посещаваната търсачка), и разбира се да не пропускаме Yahoo, Bing и другите търсачки. Чрез SEO потребителите ще попаднат на вашия сайт, а не при конкуренцията. Процесът на SEO оптимизация е част от цялостната стратегия по Интернет Маркетинг.

Ето защо, ако желаете Вашият уеб сайт действително да достигне до желаната Интернет аудитория и да има полза от неговото съществуване, то е необходимо да се възползвате от услугите на професионален SEO оптимизатор.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *