Защо бизнесът Ви се нуждае от присъствие в Интернет? Как да заемем челни позиции в своята ниша? – част 2

интерес към уеб сайт

интерес към уеб сайт

Друг неоспорим факт е, че уеб сайтът осигурява още удобства за Вашите настоящи или потенциални клиенти от няколко гледни точки. За тях вече няма да бъде необходимо да съобразяват собственото си работно време с Вашето. Те могат да получават лесно информация, да пазаруват и да отправят запитвания по 24 часа в денонощието. Градският трафик и физическото разстояние също не са пречка. Движението в уеб страницата ви няма да бъде възпрепятствано от нищо, а клиентите Ви могат да свободно да се връщат на нея, когато пожелаят. Пазаруването на стоки от On-Line магазин е изключително лесно, бързо и удобно, тъй като може да се извърши у дома без никакви усилия. Независимо в коя пазарна ниша принадлежи Вашия бизнес, създаването на уеб сайт или електронен магазин би било от огромна полза. От предмети за бита до недвижими имоти- вече почти няма стока, която да не може да бъде продадена през Интернет. Нима ще се лишите от подобна възможност?

Ако вече обмисляте създаването на уеб сайт, то е от първостепенна важност той да бъде на професионално ниво. Съществуват множество безплатни платформи за изработване на сайтове, но те не могат да предложат нито надеждността, нито гъвкавостта на качествено изградения професионален уеб сайт. Можете да бъдете сигурни, че Вашите клиенти веднага ще забележат липсата на сериозност, ако им предоставите сайт с ниска функционалност и лош дизайн. Това няма да направи добро впечатление и дори да предлагате най-качествения продукт, той ще бъде засенчен от недоброто Ви представяне.

Ако не влагате средства в това сайтът Ви да отговаря на критериите на търсещите машини (Google, Yahoo, Bing…), то е напълно възможно Вашите потенциални клиенти изобщо да не го открият (СЕО оптимизация). Статистиката сочи, че близо 40 процента от посещенията на уеб страниците са генерирани от търсачките. Още по-важно е да се отбележи, че в голямата си част тези посещения не са случайни- потребителите най-често търсят конкретна информация за определен вид стока. Това гарантира до голяма степен, че посетилите на Вашия сайт ще имат намерението да похарчат парите си именно при Вас. Тази тенденция се разраства все повече и много често Интернет и търсачките е първото място, към което хората се обръщат, за да потърсят информация. Още една сериозна причина да инвестирате в СЕО оптимизация и да имате по-добро позициониране в Google и другите търсачки.

маркетинг в социалните мрежи

маркетинг в социалните мрежи

В днешни дни много силно се развиват и социалните мрежи, където почти всеки има профил и комуникира с други приятели или бизнес партньори. Да вземем Facebook за пример или LinkedIn. Това са най-големите мрежи, които са посещавани от милиони хора дневно по много причини. Ако вие имате уеб страница и можете да се рекламирате в социалните мрежи, това определено може да Ви докара значително трафик към сайта Ви, както и много нови клиенти, локални и от цял свят. След като социалните мрежи станаха много популярни се разви една значително нова услуга в Интернет и това е Маркетинг в социалните мрежи. Именно, този маркетинг в момента помага на много фирми с уеб страници да реализират много продажби и печалби. Има случай където към вашата уеб страница могат да дойдат много повече посещения и да реализирате повече продажби, от колкото в Google и другите търсачки. С липсата на уеб страница, вие ще стоите надалеч от всичко това и вашите конкуренти ще спечелят сериозно предимство пред вас.

Също наскоро се разви и смарт телефона, където имате интернет и можете да отваряте всякакви уеб сайтове в него. Много хора докато са на кафе или на бар или просто се разхождат с приятели и говорят за дадени продукти или услуги показват дадените сайтове с услуги и продукти чрез мобилния си телефон. Ако Вие предлагате интересни услуги, но нямате страница, хората и да искат да покажат на приятелите си Вашите услуги, няма да могат. Трафикът към уеб сайтове от мобилни устройства се увеличава всяка година, технологиите, които поддържат оптимизация на уеб сайт за мобилни устройства също се подобряват и така се създава още една възможност за комуникация между търговци и клиенти.

уеб сайтове

уеб сайтове

Не пренебрегвайте възможностите, които Ви предоставя Световната Мрежа. Да лишите бизнеса си от тях на практика означава да се откажете от всички предимства, които предлага стъпването на нови пазари. Интернет може да Ви помогне да осъществите това не само на местно ниво, но и на световно. Във всеки един час и всеки ден от годината, Вашият уеб сайт открива за Вас нови потенциални клиенти. Преодоляването на държавните граници вече не е пречка за това бизнесът Ви да разшири неимоверно своя обхват. Всеки, който използва Интернет, може да се превърне във Ваш клиент, без значение от местоположението си или часовите зони.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *