Електронен магазин

Имате ли електронен магазин? Ако имате амбицията да осъществите множество продажби и да достигнете нови върхове в развитието на своя бизнес, имате реалната възможност да постигнете тези цели онлайн.  За да се случи това обаче, трябва да подходите с не по-малко професионализъм и сериозност, отколкото сте влагали в представянето на бизнеса си извън мрежата.

Няколко характеристики на истински успешния електронен магазин

Електронен магазинОтличният онлайн магазин не е само прищявка на големите брандове. В Cholakov IT смятаме, че превъзходното качество и добрата стратегия са онова, което гарантира заемането на челните позиции в дадена сфера.

Ето защо решихме да споделим с вас част от критериите, на които би следвало да отговарят повечето електронни магазини.

При желание за започване на проект, винаги може да се обърнете към нашите експерти, които допълнително ще ви обяснят и консултират много подробно по отношение на всички изисквания и всичко, което би могло да ви интересува.

Безпроблемно навигиране из категориите и страниците

Абсолютно задължително условие, поради две основни причини-  на първо място потребителят трябва бързо и лесно да достига до търсеното от него съдържание или продукт, защото иначе вероятността да напусне вашия интернет магазин е огромна;  освен това лесно откриваемият продукт е и лесно продаваем- дори и търпеливият клиент няма как да купи онова, което не може да намери.

Колкото повече видимост се осигури за дадена стока, толкова по-големи са шансовете тя да достигне до повече потребители.

Минималистичен дизайн

изработка на електронен магазинСложният и претрупан стил няма да ви осигури повече продажби. Идеята на дизайна при онлайн магазините е преди всичко той да бъде семпъл, така че потребителите лесно да се ориентират. Окото не бива да се претоварва с излишна информация, която единствено би могла да отклони вниманието.

Имайте предвид, че семплият дизайн в никакъв случай не означава липса на професионализъм при изработка на вашия онлайн магазин- даже напротив.

Стилният, изчистен и модерен дизайн създава чувство на увереност у клиентите и база за перфектна презентация. Именно такива са последните световни тенденции, към които се придържат и едни от най-големите брандове.

Cholakov IT може да ви осигури перфектното съчетание по отношение на дизайна- между съвършения стил, вашите нужди и представи, както и очакванията на вашата целева аудитория.

 Минимум три възможности за клиентско консултиране

Колкото и подробно да сте представили продуктите си, винаги може да възникнат въпроси. Клиентите във вашия електронен магазин имат нужда от бърз и лесен достъп за консултация. Най-малкото, което можете да им осигурите, е комуникация по имейл, телефон и мигновен чат (live chat).

Последните проучвания показват, че много потребители се доверяват повече на онлайн магазини, които предлагат чат с консултант, така че е добре да не позволявате компромис с тези функции.

Интернет магазините имат едно съществено предимство по отношение на контактите с клиенти. То се дължи на това, че именно купувачът е този, който решава кога и дали има нужда от допълнителна информация от консултант. Не е нужно да се съобразява с досадни или припрени продавачи, а сам контролира всичко. Не бива да отказвате на вашите потребители тази възможност.

Един клик = покупка

Какво прави пазаруването в електронен магазин несравнимо по-приятно с това в реален? Преди всичко отговорът се крие в лекотата, с която се осъществява покупката.

Ако си позволявате редовно да тормозите клиентите си с попълване на множество форми за данни, или например завършването на дадена поръчка отнема време, в което се зареждат 5-6 допълнителни страници с излишни опции, то можете да считате, че сте изнервили купувача.

Усложните процедури при извършване на покупка могат да се избегнат много лесно с най-различни практики.

Един от методите, които използват платфоми за онлайн търговия от ранга на Amazon, се състои в следното: съхраняват се предпочитанията на даден клиент (за разплащане и доставка) на глобален акаунт, след което той може да се върне в който и да е от магазините на Amazon и да извърши покупка без да попълва всичко на ново.

Направете всичко във вашия интернет магазин максимално улеснено и простичко.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *